Мінування київських вокзалів виявилося неправдивим, зловмисник вимагав гроші

01 листопада 22:05

Поліція розшукує псевдомінера.

 

Правоохоронці не виявили вибухівку на столичному залізничному та автовокзалі, про мінування яких повідомив анонім.

"Інформація про мінування Центрального залізничного вокзалу та автовокзалу не підтвердилася: небезпечних предметів не виявлено", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою столичної поліції ввечері в четвер, 1 листопада.

Офіційний представник Національної поліції Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді" розповів, що зловмисник вимагав 250 тисяч гривень за те, щоб не приводити вибухові пристрої в дію.

У поліції також повідомили, що розшукують псевдомінера.

У випадку хибного повідомлення про мінування санкція статті 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або арешту на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років і позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Після повідомлення про мінування Центрального залізничного вокзалу увечері 1 листопада з будівлі евакуювали співробітників і пасажирів, перекрили входи, вокзал оточила поліція.

Нагадаємо, 28 жовтня з універмагу "Україна" в Києві евакуювали 600 осіб після анонімного повідомлення про замінування. Повідомлення виявилося неправдивим, вибухівку в будинку не знайшли. Поліція зареєструвала провадження за статтею 259 Кримінального кодексу - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.