Мінування київських ТРЦ виявилося неправдивим

28 березня 02:26

Під час перевірки з трьох ТРЦ і розважального клубу було евакуйовано 5 тисяч людей.

 

Інформація про замінування трьох столичних торгових центрів і розважального клубу не підтвердилася. Правоохоронці не виявили у ТРЦ і клубі в Дніпровському, Шевченківському, Печерському і Голосіївському районах Києва вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Під час перевірки було евакуйовано 5 тисяч осіб, повідомила прес-служба поліції Києва ввечері в середу, 27 березня.

Правоохоронці встановлюють особу анонімного "мінера". Поліція планує зареєструвати кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або арешту на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років та позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Повідомлення про мінування ТРЦ SkyMall, Gulliver, "Україна" і Stereo Plaza надійшли на гарячу лінію "102" протягом години в середу, 27 березня.

Нагадаємо, в 2018 році поліція отримала майже 2,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування Дві третини з них – 1708 - стосувалося об'єктів у Харківській області. На другому місці опинився Київ (190 повідомлень), на третьому і четвертому - Львівська та Одеська області, де було зареєстровано 139 і 85 неправдивих повідомлень відповідно.