Минулого року РНБО отримала більше 1,5 тисячі пропозицій щодо застосування санкцій

18 сiчня 11:38

Загалом більшість пропозицій стосувалося російських громадян та компаній.

 

Протягом минулого року до Ради національної безпеки та оборони надійшло понад 1,5 тисячі пропозицій щодо застосування санкцій за антиукраїнську діяльність та сприяння окупантам, повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"Протягом 2018 року до РНБО надіслано 1541 пропозицію про застосування санкцій за антиукраїнську діяльність, фінансування тероризму та сприяння окупантам стосовно 720 юридичних та 821 фізичної особи", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 548 пропозицій було надіслано стосовно російських об'єктів господарювання, ще 284 щодо громадян Російської Федерації.

Нагадаємо,18 грудня 2018 року Кабмін схвалив і виніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) новий пакет пропозицій щодо введення санкцій проти низки компаній і громадян РФ. У санкційному переліку уряду опинилися 23 людини та група російських і європейських компаній, що забезпечують діяльність окупантів в анексованому Криму.

26 грудня РНБО підтримала введення санкцій проти російських компаній і громадян, причетних до організації псевдовиборів в окупованих районах Донбасу й атаки на корабельну групу ВМС України в Керченській протоці.

Санкційний список не було оприлюднено, але президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО повідомив про те, що до нього потраплять, зокрема, депутати Державної Думи РФ від партій "Єдина Росія" і ЛДПР, і підприємства, які постачають зброю російській армії і бойовикам російсько-окупаційних військ в ОРДЛО.