Мінські угоди насправді ніякі не угоди, а диктат - експерт

30 листопада 14:45

Скорочувати російську проблему до самого лише Путіна політично небезпечно.

 

Називати нинішню поведінку Росії "політикою" Володимира Путіна не коректно. Швидше російський президент став найсвіжішим втіленням російської політики.

Про це на форумі Lviv Security Forum сказав старший науковий співробітник Jamestown Foundation Володимир Сокор.

"Політично небезпечно скорочувати нашу проблему до одного тільки Путіна. Російська політика - це не путінська політика, а російська структурна політика, яка ґрунтується на процесі міжвідомчих консультацій. Так само і у випадку Мінських угод. Називати Мінськ угодою все одно, що називати Версаль угодою. Мінські угоди - це не угоди, це диктат", - сказав експерт.

Раніше очільник Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі назвав виконання мінських домовленостей єдиним шляхом до миру в Донбасі. І потрібно робити все, щоб домовленості запрацювали, і ці чотири мільйони людей, які були втягнуті у конфлікт, перестали від нього страждати.

А професор Києво-Могилянської академії Віктор Мусіяка під час дискусії "Повернення окупованих територій Донбасу. Український план" заявив про те, що виконання мінських домовленостей закладає міну під систему влади та майбутнє України.

Мусіяка наголосив на тому, що у домовленостях чітко прописано бюджетне фінансування автономних територій Донбасу, і ще низка моментів, які є загалом неприйнятними.

Детальніше про перспективи повернення Україною контролю над окупованими територіями Донбасу читайте у матеріалах "Quo vadis, Україно? Час мирного врегулювання для Донбасу" та "Донбас. Передмова до історії успіху" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".