Міносвіти введе тести для іноземних студентів на знання мови навчання

26 березня 23:33

У іноземних студентів перевірять знання англійської мови.

 

В Україні іноземні студенти з 2020 року після першого курсу навчання будуть здавати іспит на знання мови навчання. Про це інформує прес-служба Міносвіти.

"Восени цього року відбудеться перший пробний екзамен з мови навчання. Це буде пілотний проект, в якому візьмуть участь не всі ВНЗ. Але вже з 2020 року ЗНО з мови навчання будуть здавати всі іноземні студенти після закінчення 1-го курсу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що успішне проходження тестів стане запорукою продовження навчання на другому курсі. Автоматично на другий курс будуть зараховані студенти, які мають міжнародні сертифікати типу IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate з рівнем знань англійської не менше В1 - середній (Intermediate).

Нагадаємо, в травні 2018 року президент підписав указ про десятиліття української мови.

Закон про забезпечення функціонування української мови як державної був прийнятий у першому читанні 4 жовтня 2018 року. Відповідно до законопроекту, кожен громадянин України зобов'язаний володіти державною мовою, а держава, зі свого боку, забезпечує можливості для цього. Щоб отримати українське громадянство, іноземцям доведеться вивчити українську. Робоче спілкування має відбуватися українською мовою, як і діловодство та документообіг. Обслуговувати споживачів у різних сферах повинні українською мовою, і вже на прохання клієнта - на будь-якій іншій.

Детальніше про нонсенс у новому законопроекті про державну мову читайте в статті Тетяни Пархоменко "Офшор для плагіаторів?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".