Міноборони: Силовики припинили АТО, терористи - ні

29 червня 12:16

Сили антитерористичної операції від "А до Я" виконують рішення верховного головнокомандувача.

 

У суботу, 28 червня обстановка у районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Про це йдеться в повідомленні міністерства оборони України.

Зусилля силових структур, учасників АТО, зосереджувалися на ізоляції певних районів, несення служби на блокпостах, проведення дій по звільненню території і населених пунктів від бойовиків, прикриття державного кордону в східних областях держави, - зазначили у відомстві.

"Незважаючи на мирні ініціативи керівництва України і одностороннє припинення вогню, обстановка в східних регіонах країни залишається загостреної", - заявили в Міноборони.

Згідно з повідомленням, бойовики ігнорують мирний план врегулювання ситуації на сході України, продовжуючи напади на сили АТО. Протягом доби незаконні збройні формування скоїли сім обстрілу блокпостів і позицій підрозділів ЗС України в районі населених пунктів Слов'янськ, Червонопартизанськ, Дмитрівка, Краматорськ, - розповіли в прес-службі. Але підрозділом ЗС України відновлено контроль над блокпостом № 1 поблизу міста Слов'янськ.

Разом з тим, виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль повідомив, що українські військовослужбовці в зоні антитерористичної операції чітко виконують рішення президента про продовження режиму припинення вогню. "Українські військовослужбовці чітко виконують свої завдання. Ця ніч, напередодні важливого свята, пройшла більш-менш спокійно", - сказав Коваль. За його словами, було кілька провокаційних моментів", але серед українських військовослужбовців немає жертв.

"Ми виконуємо від" А "до" Я "рішення верховного головнокомандувача - президента України", - сказав він.

Як відомо, 27 червня президент України Петро Порошенко на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на Сході України до 22:00 понеділка, 30 червня. !zn

Читайте також:

Українські військові не будуть стріляти ще 72 години

Бойовики обстріляли два опорних пункту силовиків

Батальйон "Донбас" вимагатиме у Порошенка припинити перемир'я

Екс-радник Путіна: Або терористи переможуть Україну, або Україна переможе терористів

Семен Семенченко: Шансів на мирне врегулювання без здачі національних інтересів - немає