Міноборони не може передати на передову засоби захисту

27 червня 20:43

Через обшуки заблоковані поставки засобів захисту для армії.

 

Поставки в армію засобів захисту повністю заблоковані у зв'язку з обшуками в ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ. Про це повідомив начальник управління Дмитро Марченко.

За його словами, під час обшуків були вилучені оригінали документів,зразки і всі електронні носії інформації.

"Це говорить про те, що повністю паралізована робота нашого головного управління. Ні видати висновок на проведення торгів, ні отримати готову продукцію ми зараз не можемо. Тобто повністю зупинені поставки в армію засобів захисту", - сказав він.

У Міноборони зазначають, що під час обшуків були вилучені також матеріали, які не зазначені в переліку, визначеному судом.

Як повідомлялося, ДБР здійснило 40 обшуків у місцях проживання чиновників Міністерства оборони, працівників комерційних структур і в офісах у рамках розслідування справи про закупівлю для ЗСУ майна за завищеними цінами.

Також співробітники ДБР провели обшук у колишнього позаштатного радника п'ятого президента Петра Порошенка, кандидата в депутати від партії "Європейська солідарність" Юрія Бірюкова. У нього вдома вилучили старий флеш-накопичувач і дві чернетки з довідками Міноборони. Він зазначив, що справа, по якій проводився обшук, пов'язана з поставками речового забезпечення Міноборони.