Михайлик повідомив, що інститут в Мюнхені готовий безкоштовно провести експертизу вилученої кулі

11 сiчня 10:29

ГПУ має уповноважити німецьку сторону на проведення такої експертизи, зазначив активіст.

 

Мюнхенський інститут кримінальних експертиз готовий безкоштовно провести експертизу вилученої у одеського активіста Олега Михайлика кулі. Як повідомив активіст у Facebook, це стане можливим, якщо Генеральна прокуратура України уповноважить німецьку сторону провести таку експертизу.

"Дана інформація про можливість проведення експертизи кулі німецькими експертами була до якогось часу конфіденційною. Але досвід того, що відбувається останнім часом показав, що тільки публічний тиск та інформаційний резонанс може змусити Нацполіцію і Генпрокуратуру виконувати свої прямі обов'язки. Тому, ми змушені цю інформацію оприлюднити. Її підтвердження можна з легкістю отримати у німецьких офіційних джерел", - написав Михайлик.

Активіст також поінформував про те, що на сьогоднішній операції в Мюнхені повинні бути присутніми представники німецької кримінальної поліції. За його словами, вони мають передати вилучену кулю українським правоохоронцям.

Раніше Михайлик повідомив про те, що хірурги німецької клініки перенесли операцію, під час якої повинні були вилучити кулю з його легені. За його словами, ГПУ і МВС не підготували необхідні супровідні документи, без яких куля втратить цінність як речовий доказ у справі про замах.

Читайте також: Суд продовжив термін розслідування замаху на одеського активіста Михайлика

Як повідомлялося, 22 вересня в активіста одеської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика стріляли біля його будинку. Михайлик неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації міста, зокрема, мера міста Геннадія Труханова.

Пораненого активіста госпіталізували і надали йому держохорону. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ст. 115 (замах на умисне вбивство) ККУ.

25 вересня поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на Михайлика. Затримані на допиті визнали свою провину, суд відправив їх до СІЗО. За даними слідства, підозрювані є членами грузинського етнічного злочинного угруповання. Пізніше суд пом'якшив запобіжний захід одному з них, його звільнили з-під варти і відправили під цілодобовий домашній арешт.

Поліція розглядає три версії нападу на Олега Михайлика.