Міграційна служба відмовилася визнати Саакашвілі біженцем, політик має намір звернутися до суду

01 листопада 20:32

Київ не збирається надавати екс-губернатору Одеської області притулок.

 

Державна міграційна служба України відмовила лідеру партії "Рух нових сил" Михеїлу Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на відповідний наказ Управління ДМС у Київській області №99 від 1 листопада.

Як йдеться в тексті наказу, ДМС відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

"Керуючись ч. 4, 6 ст. 8 закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту", на підставі письмового висновку головного спеціаліста відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції... наказую: відмовити в оформленні документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту особі без громадянства Саакашвілі Михеилу Николозовичv, 21.12.1967 року народження", - йдеться в наказі.

У той же час сам Саакашвілі заявив, що не згоден з відмовою Міграційної служби і оскаржить його в Київському окружному адміністративному суді.

"Я не згоден з відмовою міграційної служби і терміново оскаржу в Київському окружному адміністративному суді Наказ № 99 від 01.11.2017 р .. ДМС України в Київській області, а також Повідомлення № 30 від 01.11.2017 р Відповідно до Закону України" Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту ", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Суд призначив розгляд позову Саакашвілі про позбавлення громадянства на 30 листопада

Нагадаємо, що 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

10 вересня Саакашвілі і його прихильники прорвали кордон ДПСУ на кордоні з Польщею. В Україні Саакашвілі попросив політичний притулок. У Державній міграційній службі відмовилися розглядати заяви Саакашвілі, так як вони нібито було подані з порушеннями.

25 жовтня Саакашвілі заявив, що отримав в Адміністрації президента документи про припинення його громадянства, й повідомив про наміри оскаржити в суді президентський указ і бездіяльність ДМС.

Пізніше Міхеіл Саакашвілі повідомив про те, що направив у Вищий адміністративний суд України позов про визнання незаконним та скасування президентського указу про позбавлення його українського громадянства.