Ми очікуємо візиту Північноатлантичної ради до України – Зеленський

05 червня 01:52

Зараз засідання Комісії Україна-НАТО блокує Угорщина, незадоволена прийняттям закону про мову в Україні.

 

Київ сподівається на відновлення регулярного діалогу на високому рівні між Україною та Північноатлантичним Альянсом у рамках Комісії Україна-НАТО на високому рівні, заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції в Брюсселі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом 4 червня, повідомляє УНІАН.

"Ми сподіваємося відновити наш регулярний діалог у рамках Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів, а також міністрів оборони та закордонних справ. Ми очікуємо візиту Північноатлантичної ради до України", – заявив президент.

Зараз засідання Комісії Україна-НАТО блокує Угорщина, незадоволена прийняттям закону про мову в Україні; однак позиція Будапешта, який відверто спекулює своїм правом вето, вже кісткою в горлі стала у лідерів Альянсу і США, про що нещодавно заявив спеціальний представник США у справах України Курт Волкер.

Як повідомлялося, в ході зустрічі з генсеком НАТО Йєнсом Столтенбергом у Брюсселі 4 червня президент Володимир Зеленський підтвердив відданість України курсу на членство в НАТО і Євросоюзі, пославшись на відповідні норми Конституції.

Під час передвиборної кампанії Зеленський заявляв, що підтримує співпрацю з НАТО, але питання членства України в Альянсі вважає за необхідне винести на референдум.

Нагадаємо, 21 лютого набули чинності зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У лютому Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ.