Ми очікуємо від нормандського саміту Ruxit — Пристайко

03 грудня 12:58

За словами Пристайка, Ruxit - це виведення російських військ з України.

 

Глава Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко сподівається на допомогу союзників у врегулюванні конфлікту в Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News.

За його словами, у Росії має бути свій Brexit.

"Я навіть вигадав слово – Ruxit. Це не має відношення до Brexit. Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну. Цього ми намагаємося досягти", - повідомив Пристайко.

Міністр зазначив, що президент Володимир Зеленський не приїхав у Лондон, оскільки формат зустрічі не передбачав запрошення країн-партнерів.

"Ми не запрошені, тому що ми поки не є членами НАТО…Попри те, що у нас іде війна, ми зберігаємо цей курс. Про це я хочу нагадати лідерам", - зазначив Пристайко.

Раніше зазначалося, що Пристайко візьме участь у конференції NATO Engages в рамках зустрічі лідерів держав та урядів країн-членів організації в Лондоні 3 грудня.

В опублікованому на сайті заходу порядку денному український міністр заявлений у списку спікером панелі "Від Балтійського до Чорного моря: Безпека на передовій НАТО".

У своїй статті для DT.UA автор Данило Пилипчук пише про те, що члени НАТО продовжують шукати нові методи "інтенсивної терапії", найближче обговорення яких відбудеться 3-4 грудня на короткій зустрічі лідерів держав у Лондоні. Раніше президент Франції Еммануель Макрон публічно заявив про "смерть мозку" організації, чимало шокуючи цим як союзників, так і світову громадськість в цілому.

Детальніше про ситуацію читайте у матеріалі Данила Пилипчука "Лондонські орієнтири НАТО" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".