Мешканець Харківщини намагався вчинити диверсію на "Харківводоканалі" – СБУ

13 червня 13:51

Зі слів затриманого, взимку його завербували співробітники ФСБ.

 

Правоохоронці затримали мешканця Харківської області після того, як він заклав та спробував привести у дію вибухівку на території комплексу водопідготовки "Дніпро" підприємства "Харківводоканал" у Краснопавлівці. Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

У Службі безпеки кажуть, що зі слів затриманого, у лютому його завербували співробітники ФСБ у Бєлгороді, вони й дали завдання здійснити диверсію.

"Диверсант заклав вибухівку у безпосередній близькості до ємності із хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води та, у разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання у містах Харків та Лозова", - розповіли в СБУ.

Українцю оголосили підозру про скоєння злочину, передбаченого статтею 113 ("Диверсія") Кримінального кодексу.

Це далеко не перший випадок спроби дестабілізувати ситуацію на Харківщині за останній час. Зокрема, у березні СБУ заявила про попередження теракту у метрополітені Харкова, який мав здійснити завербований Росією мешканець міста. Вибух мав призвести до численних людських жертв та погіршення ситуації напередодні президентських виборів.