Мешканця Луганщини засудили до 10 років за спробу диверсії у 2018 році

20 грудня 16:52

Агент "МДБ ЛНР" мав підірвати залізничні колії на Харківщині.

 

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області визнав винним виконавця планованої диверсії у грудні 2018 року й засудив до позбавлення волі на 10 років і один місяць. Про це повідомляє сьогодні пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що організатором диверсії був колишній співробітник УСБУ на Луганщині Єгор Дубровкін, який зрадив військовій присязі та вступив до так званого "міністерства державної безпеки ЛНР". Він наразі перебуває у розшуку за створення терористичної групи та дезертирство.

Нагадаємо, що контррозвідники СБУ рік тому попередили диверсійний акт на об'єкті транспортної інфраструктури Харківської області. Злочин готував агент "МДБ ЛНР", яке контролюють російські спецслужби. Для диверсії обрали дренажний міст під залізничним полотном у районі транспортного вузла, що з'єднує область із районом операції Об'єднаних сил.

Контррозвідники заздалегідь замінили вибуховий пристрій на імітаційний засіб, завдяки чому диверсію вдалося попередити. Було затримано виконавця - мешканця Луганщини, який брав участь у збройному протистоянні ЗСУ.