Меру Дрогобича повідомлено про підозру через побиття людини – прокуратура

19 листопада 12:18

Інцидент стався у червні 2018 року у приміщенні сесійної зали міськради.

 

Меру міста Дрогобич Львівської області Тарасу Кучмі повідомили про підозру через побиття людини влітку минулого року. Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Вказується, що інцидент стався 4 червня 2018 року у приміщенні сесійної зали Дрогобицької міськради під час наради. Між міським головою та одним із активних громадян виникла суперечка й мер декілька разів вдарив останнього по тілу. Постраждалий отримав незначні травми. Дії чиновника кваліфікували як легкі тілесні ушкодження.

Координатор проектів Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Ганна Рожкова пише, що у 2019 році, незважаючи на зміну влади в Україні, зберігається тенденція до фізичних нападів, погроз та інших форм переслідування громадських активістів, а поліція не діє, між тим створюючи правовий тиск на активістів. Жодна справа про напад на активістів не доведена до кінця – зокрема й справа Катерини Гандзюк.

Детальніше про складну ситуацію читайте в матеріалі Ганни Рожкової "Сам на сам із системою" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".