Меркель підтримує переговори Зеленського і Путіна

26 серпня 18:21

Канцлер Німеччини хоче побачити прогрес у реалізації мінських домовленостей.

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує переговори між Зеленським і Путіним щодо врегулювання ситуації у Донбасі. Також вона хоче бачити прогрес у реалізації мінських домовленостей. Про це Меркель заявила під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у рамках саміту G7 у Франції, передає Teller Report.

"Я хочу бачити проведення переговорів між новим українським президентом Зеленським і російським президентом (Путіним - ред.). Ми хочемо побачити прогрес щодо міньских домовленостей", - зазначила вона.

Німецький канцлер підкреслила, що Зеленському вже вдалося досягти невеликого прогресу.

"І я думаю, ми повинні спробувати просунутися далі в найближчі кілька місяців. Я в будь-якому разі маю інтерес домогтися врегулювання в цьому питанні. Це є великою проблемою, а ми маємо достатньо проблем у світі", - додала Меркель.

Раніше Меркель також підтвердила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту "нормандської четвірки".

Після загибелі чотирьох українських морських піхотинців під Павлополем 6 серпня президент України Володимир Зеленський закликав лідерів держав "нормандської четвірки" зібратися для відновлення переговорів про ситуацію в Донбасі. Він також запропонував розширити "нормандський формат" за рахунок США.