Мер Харкова хоче повернути проспекту міста назву СРСР

09 травня 09:08

Також він запропонував прогнати волонтерів з центральної площі Свободи.

 

Мер Харкова Геннадій Кернес виступив за те, щоб прибрати намет для збору допомоги українським військовим на центральній площі міста і повернути проспекту радянську назву. Про це він написав у своєму Facebook.

Кернес закликав харків'ян підтримати петиції на сайті міськради про знесення намету і повернення проспекту, названого на честь репресованого радянського генерала і правозахисника Петра Григоренка, імені радянського маршала Георгія Жукова, якого вважають військовим злочинцем.

"На цей намет на площі Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудна, з якимись фрагментами снарядь, сама вже теж вибухала не один раз. Особисто я - за те, щоб її прибрати", - заявив він.

З проспектом, за його словами, "все складніше" і "обидва гідні увічнення".

"Але запитайте тих небагатьох ветеранів, кого вони називали маршалом перемоги? І, звичайно ж, його заслуги у розгромі фашизму переоцінити неможливо", - відзначив мер, пообіцявши, що запропоноване в петиціях "не залишиться на папері", якщо вони наберуть 5000 голосів.

Тих, хто в коментарях назвав пост Кернеса "ватним", він назвав "перепатриотами".

Повідомлялося, що олігарх Павло Фукс просуває призначення першого заступника мера Харкова Ігоря Терехова на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації.