Медведчук судиться із "Новим временем"

31 липня 15:43

Хоче захистити свою "честь".

 

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" проросійський політик Віктор Медведчук подав до суду на Видавничий дім Медіа ДК, до якого входять Журнал НВ, сайт NV.ua і Радіо НВ. При цьому як зазначає "Новое время", безпосередньо до видання претензій Медведчук не висував, а вони дізналися про позов із порталу Судова влада України.

Справу "про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації" розгляне Подільський районний суд Києва.

В редакції зазначили, що поки редакція НВ не має інформації, яка саме публікація обурила Медведчука, однак у журналі НВ №26 від 18 липня 2019 року була опублікована стаття журналістів Христини Бердинських та Івана Верстюка "Привиди минулого". У ній йшлося про те, що бездіяльність правоохоронців і лояльність судів призвели до того, що колишні регіонали і проросійські сили підім'яли під себе інформаційний простір і готові отримати друге за чисельністю представництво у Верховній Раді.

"У статті згадувався в тому числі Медведчук. Втім, можливо, він подав позов через інший матеріал", - зазначили у виданні.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук зустрічався із своїм кумом, президентом Росії Володимиром Путіним напередодні виборів до Верховної Ради. Це був далеко не перший візит Медведчука до Росії цього року.