"Медведчук нам не потрібен" — перший помічник Зеленського

18 липня 14:39

Команда президента має намір розробити законопроект про обмеження для власників медіа з бізнесом в Росії.

 

Офіс президента України не має наміру використовувати кума Володимира Путіна, співзасновника партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука у переговорному процесі щодо обміну полоненими з Росією. Про це заявив перший помічник президента України Сергій Шефір в інтерв'ю виданню "Лівий Берег".

"Ми вважаємо, що нам він зовсім не потрібен, і намагаємося відсторонитися від нього, дистанціюватися", - сказав Шефір.

Разом з тим помічник президента не виключив, що Путін може передати українських моряків саме Медведчуку.

"Коли нам задають це питання, ми відповідаємо: "Значить, хлопці будуть вдома", - сказав він.

За словами Шефіра, команда президента бачить загрозу в тому, що соратник Медведчука Тарас Козак купив три українських телеканали.

"Є ідея розробити законопроект про те, що медіа ресурс не має права купувати людина, яка веде бізнес в Росії", - прокоментував Шефір ситуацію.

8 липня один з найвідоміших російських пропагандистів, ведучий телепрограми "Вести недели" на рупорі кремлівської пропаганди, телеканалі "Росія 24" Дмитро Кисельов заявив, що 12 липня спільно з медведчуківським телеканалом NewsOne буде проведено телеміст під назвою "Надо поговорить".

СБУ ініціювала позачергове засідання РНБО через можливе проведення пропагандистського телемосту, а також запропонувала запровадити санкції юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після громадського резонансу NewsOne заявив про скасування телемарафону з російським пропагандистським телеканалом. Генеральна прокуратура повідомила, що зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.

Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за результатами проведеної СБУ і ГПУ роботи виявлено прямий зв'язок телеканалу NewsOne і російського "Промсвязьбанка", який обслуговує державне оборонне замовлення країни-агресора.