Медведчук і Рабінович заявили, що зустрілися в "Лефортово" з українськими політв'язнями

30 серпня 16:51

За їхніми словами, вони передали Карпюку і Клиху хліб та сало.

 

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук разом із Вадимом Рабіновичем відвідали СІЗО "Лефортово" в Москві, де зустрілися з українськими політв'язнями Миколою Карпюком та Станіславом Клихом. Медведчук сказав, що вони передали українцям хліб та сало й "обрадували їх наближенням добрих новин".

"Справді, це питання серйозно просунулося, і тому це все вселяє впевненість у тому, що найближчим часом цей обмін відбудеться, і в цей обмін будуть включені ті люди, зокрема з приводу яких ми тривалий час ставили питання про їх звільнення. І ми сьогодні були раді їх побачити, вони були раді отримати привіт з України, від родичів", - цитує проросійського політика "112 Україна".

Навіщо конкретно Медведчук і Рабінович приїхали до політв'язнів напередодні обміну не повідомляється. При цьому Рабінович заявив про те, що вони прибули до РФ "виправити деякі моменти" і "може, чимось допомогти".

"Чим менше на тему звільнення говориш, тим швидше люди будуть вдома", - додав він.

При цьому росЗМІ пишуть про те, що сьогодні у СІЗО не допустили адвокатів українців Володимира Балуха і Олександра Кольченка. Глава "Агори" Павло Чиков заявив, що адміністрація не пропустила Ольгу Дінзе і Світлану Сидоркину.

Нагадаємо, що вночі 30 серпня співробітниця Верховної Ради Ганна Ісламова написала в Facebook, що почався обмін утримуваними особами між Україною та Росією. Вранці після появи у ЗМІ інформації щодо прибуття у Київ утримуваних Росією українців в Офісі президента наголосили, що обмін продовжується. Про завершення процесу в ОП пообіцяли повідомити "на офіційних каналах".

У свою чергу СБУ заявила, що наразі ще тривають переговори щодо обміну.

Перед цим прессекретарка Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила про підготовку до обміну у форматі "35 до 35". РосЗМІ, у свою чергу, повідомляли про формат "33 на 33".