"Медіагрупа 1+1" подала позов проти Порошенка та "Нового времени"

16 квiтня 19:08

Керівництво "1+1" хоче відшкодування на суму 1 мільйон гривень.

 

"Медіагрупа 1+1" подала до суду позов проти президента Петра Порошенка, а також ТОВ "Видавничий дім Медіа-ДК", який є видавцем "Нового времени", передає НВ. Позов стосується спростування недостовірної інформації.

У заяві, яку оприлюднили на сайті "ТСН", йдеться також про стягнення з Порошенка за моральну шкоду 1 мільйона гривень. І кошти компанія обіцяє перерахувати до фонду допомоги армії "Повернись живим".

"Медіагрупа просить суд визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які були поширені Петром Порошенком на своїй офіційній сторінці у Facebook, а також озвучені на зібранні громадян, і ТОВ Видавничий дім Медіа-ДК – на сайті https://nv.ua/, та забезпечити їхнє спростування протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили", - зазначено в заяві.

В 1+1 вважають, що заяви Порошенка, які він озвучив в ефірі "радіо НВ", створюють хибне уявлення про нібито "негативний, необ'єктивний та упереджений характер" діяльності телеканалу, а також підривають ділову репутацію групи "1+1 медіа".

Зокрема, медіагрупа позивається через слова президента про те, що "1+1 є головним інструментом поширення неправди протягом останніх місяців", "телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника (олігарха Ігоря Коломойського)", Коломойський "залякав" працівників 1+1, "власник "плюсів" розв'язав проти держави інформаційну війну". Окрім того, Порошенко звинуватив телеканал у поширенні фейків з російських каналів.

Читайте також: Зеленський прокоментував сварку із Порошенком на "1+1"

Раніше гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко заявив, що телеканал подасть в суд на президента Петра Порошенко "за минулі звинувачення на адресу каналу" і після того, як він "ганебно увірвався в ефір приватної кампанії, користуючись статусом глави держави".

Увечері 11 квітня Петро Порошенко несподівано приїхав на ефір програми "Право на владу" на телеканалі "1+1". Там у нього відбувся перший публічний діалог телефоном із його опонентом, шоуменом Володимиром Зеленським. Між кандидатами зав'язалася суперечка через дату проведення дебатів: Порошенко наполягав на дискусії на стадіоні 14 квітня і в студії "Суспільного" 19 квітня, а Зеленський - лише 19-го і лише на стадіоні. Згодом шоумен, який періодично перебивав Порошенка, перервав розмову та поклав слухавку.

Генеральний директор групи "1+1 media" Олександр Ткаченко заявив, що телеканал подасть до суду на президента "за попередні звинувачення" і після того, як він "увірвався до ефіру, без запрошення, користуючись статусом голови держави".

Сам Зеленський, коментуючи суперечку в ефірі "1+1", заявив, що його цікавить реакція лише українського суспільства. А в штабі кандидата її аргументували "зайвою емоційністю" шоумена, пов'язаною з "великими обсягами бруду", які "виливаються" на нього конкурентом у президентських перегонах.

Петро Порошенко відмовився коментувати свою розмову із Зеленським і додав, що кожен може сам зробити свій висновок після перегляду відео розмови.