Майже кожен п'ятий абітурієнт не хоче проходити ЗНО українською, - Міносвіти

10 квiтня 12:51

Переважна більшість тих, хто виявив бажання проходити ЗНО однією з мов нацменшин, обрали російську, відзначив глава Дмитро Табачник.

 

В Україні у 2013 р. близько 18% абітурієнтів (майже кожен п'ятий - ред.) виявили бажання проходити зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) однією з мов нацменшин. Про це під час прес-конференції заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

"Абітурієнти мають змогу складати тести українською, угорською, молдавською, польською, кримськотатарською мовами за своїм вибором. Загальна кількість абітурієнтів, які виявили бажання проходити тести однією з цих мов - близько 18%. І переважна більшість з них російською мовою", - сказав Табачник.

За його словами, традиційно в цьому році, як і в попередні роки, найбільше абітурієнтів, які складатимуть ЗНО, зареєструвалися в Донецькій, Дніпропетровській областях та в м. Києві - відповідно 7,7%, 7,3% і 6,4% від загальної кількості зареєстрованих.

Найменша кількість зареєстрованих у Кіровоградській, Чернівецькій областях та м. Севастополі - 2,2%, 1,7% і 0,8% відповідно.

"Всього для участі в ЗНО зареєстровано 322 тис. 440 осіб. З них близько 25% - це випускники минулих років", - повідомив також Табачник.

За його словами, найбільше абітурієнтів обирали максимальну кількість предметів, з яких вони висловили бажання скласти тести. Так, з чотирьох предметів складати тести будуть 65% абітурієнтів, з трьох предметів - 28%, з двох - 6%, з одного предмету - 1,1% абітурієнтів. !zn

Читайте також:

Табачник показав прізвища Шухевича і Бандери у тестах ЗНО

"Свобода" вимагає перевірити Табачника на причетність до розкрадання музейних цінностей

Путін нагородив п'ятьох регіоналів медалями за популяризацію російської мови