Боксеру-киянину оголосили підозру у навмисному вбивстві працівника УДО

04 сiчня 11:42

Під час сварки чоловік наніс загиблому смертельний удар.

 

Правоохоронці оголосили про підозру боксерові Петру Очеретяному, який вночі 2 січня під час вуличного конфлікту наніс смертельну травму місцевому жителю. Подія сталася в центрі Києва на вулиці Саперне поле на Печерську.

Як повідомили в прокуратурі міста Києва, підозрюваний, який вигулював собак, вступив у словесну перепалку із перехожими чоловіками і під час цього конфлікту вдарив одного з опонентів у щелепу. Від отриманої травми останній помер на місці.

"Чоловік, якого обґрунтовано підозрюють у скоєнні вказаного злочину, з місця події зник і лише увечері 03.01.2019 разом із адвокатом з'явився у Печерське управління поліції. Затриманим виявився 36-річний киянин, кандидат у майстри спорту з боксу та кікбоксингу", - йдеться в повідомленні відомства.

Наразі вказану особу затримано на підставі ст. 208 КПК України та оголошено про підозру за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). До суду готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Зазначимо, що загиблим виявився 26-річний співробітник Управління державної охорони Василь Хмелюк. На відео моменту вбивства камера відеонагляду зафіксувала чотирьох осіб, коло яких ходили два собаки. Ймовірно, між чоловіками відбувалася розмова чи сварка, потім один з них вдарив іншого. Чоловік упав, двоє інших, ймовірно, почали надавати йому першу медичну допомогу – піднімали, розстібали одяг, повертали на бік.

Раніше правоохоронці оголосили 30-річному вінничанину підозру у вбивстві чотирьох осіб: двох дорослих та двох дітей. Загиблими були мати та колишня дружина підозрюваного, а також двоє їхніх дітей.