Матіос проведе нараду з керівництвом МЗС і розвідки через відео про анексію Буковини Румунією

02 червня 20:55

Інформацію про зазіхання на територіальну цілісність України внесуть до ЄРДР.

 

У зв'язку з публікацією провокаційного відео про захоплення української Буковини Румунією головний військовий прокурор Анатолій Матіос планує провести нараду з керівництвом Міністерства закордонних справ, Генштабу та Головного управління розвідки ЗСУ, Служби зовнішньої розвідки і Служби безпеки України. Матіос також пообіцяв особисто зареєструвати кримінальне провадження у зв'язку з посяганням на територіальну цілісність країни.

"Буквально завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про підготовку (зрозумілими, але процесуально не встановленими особами) до скоєння особливо тяжких злочинів, які зазіхають на територіальну цілісність української держави", - написав керівник військової прокуратури на своїй сторінці в Facebook в неділю, 2 червня.

Матіос уточнив, що нарада з керівництвом МЗС, Генштабу, ГУР, СЗР та ЗСУ відбудеться у вівторок, 4 червня, додавши, що в ній візьме участь тимчасовий виконувач обов'язків голови СБУ Іван Баканов.

"Всі отримають законні доручення в рамках кримінального провадження", - пообіцяв прокурор.

Заява Матіоса стало реакцією на публікацію групи "Інформаційне опір" нещодавно залитому на відеохостинг Yuotube аматорському ролику. У ньому викладено сценарій анексії Румунією Чернівецької та Одеської областей у 2022 році на тлі масштабної збройної агресії РФ проти України.

Перед цим на англомовний відеоролик звернув увагу користувач Albert Komari, висловивши впевненість, що авторами інформаційної провокації є російські спецслужби. Румунія є членом НАТО і ЄС, тому офіційний Бухарест не може робити жодних заяв про територіальні претензії.