Матіос повідомив про початок заочного суду над лідером "Оплоту" Жиліним

30 листопада 23:55

Жилін підозрюється у фінансуванні тероризму.

 

Краматорський міський суд Донецької області ухвалив рішення про початок спеціального досудового розслідування і судового провадження із заочного засудження організатора та керівника терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook.

"За клопотанням слідчого військової прокуратури сил АТО Краматорським міським судом Донецької області 27.листопада 2015 року прийнято рішення про початок спеціального досудового розслідування і судового провадження (заочного засудження) підозрюваного Євгена Жиліна", − написав прокурор. Він також висловив упевненість, що суд визнає Жиліна винним.

"Вирок українського суду тепер точно буде. Вирок за все вчинене − за тітушок, Маріїнський парк і покалічених людей, терористичні акти і підкуп співробітників колишньої міліції. За українськими законами і по праву", − заявив Матіос.

Про лідера терористичної групи "Оплот" Жиліна. Довго і скурпульозно, з дотриманням всіх вимог процесуального законодавства...

Posted by Анатолій Матіос on 30 листопад 2015 р.

Читайте також: В боях з силами АТО батальйон терористів "Оплот" втратив до 40% бійців - Тимчук

Наприкінці березня 2015 прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва в привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми лідера Жиліна, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

6 липня Жилін був оголошений у розшук у зв'язку з підозрою у вчиненні злочинних дій з застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, викрадення людини, яке супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

Перша кримінальне провадження проти Жиліна було порушено в лютому 2014 року. При цьому в березні 2015 року стало відомо, що Жилін фінансував "ДНР" і "ЛНР" через харківські фірми. Однак за інформацією МВС, Жилін виїхав з країни ще 21 лютого 2014 року.