Мати правозахисниці Ноздровської звинувачує депутата у причетності до вбивства

28 сiчня 18:46

У родичів і адвокатів залишаються сумніви щодо причетності до вбивства лише однієї людини.

 

Матір вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської повідомила про причетність до злочину народного депутата Антона Яценка ("Відродження"). Із такою заявою вона виступила на засіданні Тимчасової слідчої комісії (ТСК).

"Звинувачення матері Ірини Ноздровської щодо народного депутата Антона Яценка стали для мене сюрпризом. Я досить добре знаю матеріали цього провадження (вони вже скеровані до суду).., але про цю версію я почув тільки сьогодні під час засідання", - написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член комісії Мустафа Найєм ("Блок Петра Порошенка").

За його словами, раніше версія про можливу причетність Яценка до вбивства Ноздровської не озвучувалася ані самою матір'ю загиблої, ані адвокатами.

При цьому родичі загиблої і адвокати мають сумніви щодо того, що підозрюваний Юрій Россошанський міг скоїти вбивство сам.

"У справі Ірини Ноздровської у сім'ї вбитої і її адвокатів досі залишаються сумніви щодо результатів розслідування, згідно з якими вбивця активістки всупереч усім законам фізики та логіки діяв сам", - додав він.

За результатами засідання ТСК було прийнято рішення підтримати клопотання захисту про виділення окремого провадження, у межах якого буде проведено повторну експертизу злочину.

Рішення про перевірку версії із причетністю Яценка повинні прийняти правоохоронні органи у межах своїх повноважень, вважає Мустафа Найєм.

Своєюю чергою народний депутат Тетяна Чорновол ("Народний фронт") у коментарі "Українській правді" повідомила про те, що загибла Ірина Ноздровська раніше працювала з Яценком.

"Під час Майдану в неї зіграло почуття справедливості, і вона кинула роботу, пішла на Майдан... Після Майдану завдяки їй вдалося зруйнувати схему Антона Яценка щодо монополізації сфери оцінки. Під час цього співробітництва її життю погрожували. Сам Антон Яценко їй дзвонив", - розповіла журналістам Чорновол.

Нагадаємо, раніше Обухівський районний суд Київської області засудив племінника голови Вишгородського районного суду Дмитра Россошанського до семи років позбавлення волі без права на амністію.

Правозахисниця Ірина Ноздровська, яка займалася справою про смертельну ДТП за участю своєї сестри Світлани Сапатинської і Дмитра Россошанського, зникла 29 грудня 2017 року. Її тіло знайшли у річці в Київській області 1 січня. За фактом навмисного вбивства жінки поліція відкрила кримінальне провадження.

Підозрюваним у вбивстві правозахисниці виявився батько винуватця ДТП Юрій Россошанський. Йому інкримінують п. 4 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) КК України, санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення. У серпні 2018 року розпочався суд над Юрієм Россошанським.

Докладніше про розслідування резонансного злочину та про підозрюваного читайте в матеріалі DT.UA "Вбивство Ірини Ноздровської: що відомо про розслідування поліції і затриманого Россошанського".