Мартиненко проведе ніч в СІЗО

20 квiтня 23:46

НАБУ вручило повідомлення про підозру екс-депутату.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вручили повідомлення про підозру колишньому народному депутату Миколі Мартиненку, цю ніч він проведе в ізоляторі тимчасового утримання, повідомили DT у прес-службі НАБУ.

"Зранку, в п'ятницю 21 квітня детективи відвезуть до суду клопотання про обрання Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначили в НАБУ.

За інформацією ДТ, судове засідання має відбутися 21 квітня. Скоріше за все, справу розглядатиме Солом'янський райсуд Києва, де обирався запобіжний захід для відстороненого нині від посади голови ДФС Романа Насірова.

Читайте також: НАБУ завершує розслідування справи Мартиненко

Як повідомлялося, увечері 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Затримання було проведено в рамках розслідування справи про закупівлі ДП "СхідГЗК" концентрату урану через австрійську прокладку. За даними слідства, колишній член парламентської фракції "Народного фронту" Микола Мартиненко є співучасником розтрати понад 17 мільйонів доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

У березні 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство перебуває на фінальній стадії розслідування справи екс-депутата Миколи Мартиненка, відкритого за фактами одержання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" обладнання чеської компанії Škoda JS.

У травні минулого року Ситник повідомив, що Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по одному з епізодів ряду кримінальних проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року на тлі корупційного скандалу Мартиненко заявив про добровільне складання депутатських повноважень, у грудні Верховна Рада прийняла відповідне рішення.