Марш Рівності у Києві: поліцейські затримали осіб, котрі готували провокації

23 червня 10:58

Затримано дев'ять правопорушників віком від 18 до 48 років.

 

Правоохоронці затримали у столиці осіб, які готували провокації на Марші Рівності. Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, було затримано дев'ять правопорушників віком від 18 до 48 років, у них виучили знаряддя для підготовки провокацій.

Відомості про подію внесли до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 296 (Готування до хуліганства). Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тим часом "Громадське" повідомляє, що противники заходу увірвались у колону учасників "КиївПрайду" та напали на них, правоохоронці вивели нападників з натовпу.


Зазначимо, що "КиївПрайд" є українською громадською організацією, яка сприяє "досягненню дотримання прав людини для ЛГБТ+ в Україні, формування поваги до цих прав у суспільстві". "КиївПрайд" організовує щороку КиївПрайд-тиждень, який завершується Маршем Рівності. Перший марш мав відбутися у 2012 році, однак був скасований через противників заходу. Загалом у Києві провели вже п'ять маршів, наймасштабніший минулого року (близько 5 тисяч учасників).

Як повідомлялося, Україна посіла 35 місце у щорічному рейтингу Rainbow Europe щодо захисту прав ЛГБТ, який складає ILGA-Europe. Загалом у рейтингу 49 європейських країн.