Мангер може бути причетний до ще одного нападу — адвокат

15 лютого 17:11

Йдеться про напад на журналіста.

 

Підозрюваний у вбивстві Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради може Владислав Мангер, якого сьогодні вночі суд заарештував в якості підозрюваного, може бути причетний до ще одного злочину. Про це повідомив адвокат Масі Найєм, зазначивши, що такі дані містяться у визначенні Херсонського міського суду від 19 листопада.

Зокрема, в рамках розслідування нападу на херсонського журналіста Сергія Нікітенко слідчі посилаючись на те, що їм відомо, хто може стояти за нападом, просили доступ до телефону "гр. ОСОБА_6, 17.06.1977 р., який проживає за адресою: АДРЕСА_1, займає посаду радника голови Херсонської обласної ради ОСОБА_9, 27.04.1970 р., який проживає за адресою: АДРЕСА_2, у якого з гр. ОСОБА_7 був конфлікт".

"Під закритими в реєстрі громадянами, судячи за посадами і дат народження, можливо значаться глава Херсонської облради Владислав Мангер і Олексій Левін, якого поліція і свідок помилково вважали його радником. Про те, що Левін був радником Мангера у свідченнях помилково, кажуть ще ряд свідків і організаторів вбивства Каті Гандзюк. Скоріше всього, важливості сам Левін саме так і уявлявся в певних колах", - зазначив Маси Найєм.

Зокрема, згідно з матеріалами справи, свідок був присутній при розмові між Мангер і Левіним, у якому обговорювалося це напад.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва заарештував голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера до 3 березня з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч гривень. Сторона обвинувачення просила арешт без можливості внесення застави. У свою чергу в Генпрокуратурі заявили, що оскаржать обрану Мангеру запобіжний захід. 15 лютого адвокат Владислава Мангера вніс за свого підзахисного заставу в розмірі 2,5 мільйона гривень.

11 лютого працівники Генпрокуратури оголосили підозру у замовленні вбивства Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру. За даними правоохоронців, він не тільки замовив вбивство, а й частково організував його. Водночас генпрокурор Юрій Луценко додав, що на разі у слідства немає доказів того, що до вбивства активістки причетний ще хтось із посадових осіб, зокрема голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Владислава Мангера від початку називали одним з головних підозрюваних у вбивстві. За словами батька Гандзюк, напад на його дочку замовили голова Херсонської облради і місцевого осередку "Батьківщини" Владислав Мангер, а також члени "Блоку Петра Порошенка" - голова ОДА Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.

Детальніше про потенційних замовників вбивства Катерини Гандзюк читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Порука" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".