Ляшко — відомі заходи безпеки в метро під час карантину

23 травня 07:09

Кількість жителів Києва, у яких за минулу добу підтвердили захворювання коронавірусом, збільшилася на 47 чоловік.

 

У МОЗ обговорили напрацьовані тимчасові рекомендації з організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів Київським метрополітеном період карантину, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

"Обговорили напрацьовані тимчасові рекомендації з організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів метрополітеном на період карантину у зв'язку з поширенням COVID-19. Працівники Київського метрополітену відповідально поставилися до організації безпечного перевезення під час пандемії", - написав Ляшко.

Він додав, що в метрополітену "є розмітки, закуплені термометри і захисні щитки для співробітників, на станціях будуть розміщені друковані матеріали та відеоролики про COVID-19".

Незважаючи на це, головний санітарний лікар нагадав, що запуск метро входить до 2 етап виходу з карантину. Можливість відкрити будуть мати тільки ті міста, які будуть відповідати певним критеріям.

Читайте також: Карантин в Україні: на околицях столиці облаштували 8 пунктів контролю

Нагадаємо, незважаючи на це, Міністерство охорони здоров'я заборонило відновлювати роботу метро у Києві, причиною чого є погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні. Але мер столиці Віталій Кличко просить дозволити запустити наземний транспорт і метро з 25 травня, незважаючи на заборону Моз.

"Кількість жителів Києва, у яких за минулу добу підтвердили захворювання коронавірусом, збільшилася на 47 чоловік. Серед них - 9 медиків. За минулу добу в столиці від коронавіруса помер один чоловік. Всього за весь період - 58 летальних випадків. На сьогодні в столиці вже 2522 підтверджених випадків захворювання COVID-19", - повідомив Кличко під час прес-конференції в п'ятницю.

Так, серед хворих: 22 жінки у віці від 19 до 86 років, а також 23 людини від 19 до 76 років і двоє хлопчиків, яким 9 і 10 років.

Всього в лікарні столиці госпіталізували 16 пацієнтів, а решта лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів.