Луценко пообіцяв оприлюднити відеозапис стрілянини в Княжичах

09 грудня 23:26

За словами генпрокурора, ГПУ має у своєму розпорядженні повним відео з місця трагедії.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ отримала повний відеозапис стрілянини в Княжичах, під час якої загинули п'ять поліцейських, а також пообіцяв оприлюднити його.

"Сьогодні ми отримали повне відео трагічних подій. Сутичка зафіксована на відеокамеру, експерти працюють, щоб зробити відео більш якісним. Нам, в цілому, зрозуміла ситуація, але є ряд речей, які можна з'ясувати тільки експертним шляхом", – повідомив Луценко на брифінгу в п'ятницю, 9 грудня, передає "Цензор.Нет".

За словами генпрокурора, основною версією слідства на даному етапі є службова недбалість осіб, які планували й проводили спецоперацію.

"Як тільки буде готове відео, ми погодимо зі слідчими, якщо вони дозволять, ми його продемонструємо, і ви побачите, що там немає ніяких інших причин, крім службової недбалості при плануванні операції та трагічних обставин, які призвели до сутички високопрофесійних бійців", – запевнив глава ГПУ.

За словами генпрокурора, слідчі вже відновили послідовність подій у Княжичах, і працюють на встановленням черговості пострілів, вивчають результати балістичної й трасологічної експертиз.

Читайте також: Суд заарештував ще двох підозрюваних у підготовці пограбування в Княжичах

У ніч на 4 грудня під час спецоперації із затримання грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгодженї дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісьмох підозрюваних у організації ОЗГ, під час стеження за якої сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив т. в. о. Нациполиции Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.