Луценко назвав замовника вбивства екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова

09 жовтня 16:37

Замовником вбивства Вороненкова є кримінальний авторитет Тюрін, колишній цивільний чоловік Максакової.

 

Прокуратура передає до суду справу про вбивство в центрі Києва колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

"За результатами масштабного розслідування вдалося встановити всіх учасників злочинної групи, в тому числі замовників і виконавців, причетних до цього вбивства", - сказав генпрокурор на брифінгу в Києві.

Луценко зазначив, що дача Вороненковым свідчень в Україні "призвела до стурбованості вищих кіл Кремля і за точно встановленою версією слідства керівництво ФСБ спільно з керівниками кримінального світу Росії підготували дії щодо вбивства або усунення, з їх точки зору, надзвичайно цінного свідка".

"Фактичним замовником вбивства, за інформацією головного управління розвідки Міністерства оборони України, підтвердженої слідчим столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Тюрін Володимир Анатолійович, громадянин Російської Федерації", - розповів генпрокурор.

Нагадаємо, 23 березня у Києві застрелили екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Кілер відкрив по ньому вогонь біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі столиці, куди Вороненков йшов на зустріч з ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області був затриманий 36-річний активіст Ярослав Тарасенко. Слідство вважає його співучасником Павла Паршова, який вбив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Оперна співачка Марія Максакова і Денис Вороненков офіційно вступили в шлюб у березні 2015 року. У грудні 2016 року вони втекли в Україну.