Луценко назвав мету і замовників замаху на Гандзюк

09 серпня 01:25

Метою нападу була дестабілізація суспільно-політичної ситуації на півдні країни.

 

У справі про замах на радника мера Херсона Катерину Гандзюк з'явилися нові свідчення про замовників. За словами генпрокурора України Юрія Луценка, напад на активістку було скоєно на замовлення представників правоохоронних та державних органів при сприянні сепаратистських організацій на території півдня України. Про це він написав на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що метою нападу була дестабілізація суспільно-політичної ситуації на півдні країни.

"За фактом замаху на вбивство з особливою жорстокістю на Гандзюк К. В., яке здійснене за замовленням співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни", - йдеться в тексті скріншота, опублікованого генпрокурором.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що слідство встановило місце і продавця кислоти, якою облили Гандзюк.

31 липня вранці в Херсоні радника мера міста Катерину Гандзюк облили кислотою. Постраждалу з серйозними опіками доставили в реанімацію. Медики діагностували опік III-II ступеня до 40% тіла, особливо постраждали обличчя, шия, груди, ліва рука і передпліччя. Експертиза встановила, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Після перекваліфікації дії злочинців кваліфікували як "замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю".

1 серпня Гандзюк перевезли з Херсона до Києва для проходження курсу лікування.

6 серпня суд заарештував на два місяці підозрюваного у замаху на вбивство Гандзюк.