Луценко констатував відсутність результату в розслідуванні вбивства Шеремета

09 листопада 21:28

Слідству не вдалося встановити не виконавців, ні організаторів резонансного злочину.

 

Слідчим органам не вдалося продемонструвати результат розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, якого підірвали в автомобілі у центрі Києва влітку позаминулого року, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"У справі Шеремета, дійсно, я визнаю, вся правоохоронна система поки що не дала результату", - заявив керівник ГПУ в ефірі телеканалу "Прямий" увечері в п'ятницю, 9 листопада.

Слідство не встановило особи безпосередніх виконавців злочину, не кажучи вже про організаторів і замовників.

"Немає навіть виконавців", - констатував генпрокурор.

У серпні Луценко повідомляв, що у слідства є "ниточка", що може сприяти розкриттю злочину.

"У нас зараз є інформація, яка, можливо, виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників", - заявляв він в інтерв'ю "Українській правді".

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину. У той самий час, начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко зазначив, що повідомлення про підозру поки нікому не вручено.

15 травня поліція допитала екс-співробітника СБУ Ігоря Устименка в рамках розслідування вбивства Павла Шеремета. Авторам документального фільму "Вбивство Павла" вдалося з'ясувати, що Устименко приїжджав до дому Шеремета в ніч напередодні вбивства та провів там більше години. Офіційне слідство цією інформацією не володіло.