Літак США провів розвідку в небі над Кримом

30 липня 13:40

Літак-розвідник здійснив політ над акваторією Чорного моря біля узбережжя Кубані і навколо Криму.

 

Літак-розвідник ВПС США Boeing RC-135 здійснив обліт території навколо анексованого Росією Криму, розповіли спостерігачі за військовими польотами.

Згідно інформації сайту Aircraft Spots, літак-розвідник здійснив політ над акваторією Чорного моря біля узбережжя Кубані і навколо Криму.

Boeing RC-135 - сімейство великих розвідувальних літаків, що використовуються ВПС США і Королівськими ВПС для збору, обробки і передачі розвідувальної інформації.

Як повідомлялося, 25 липня Держдепартамент США оприлюднив декларацію про невизнання Сполученими Штатами незаконної анексії Криму Росією. Підпис під документом поставив держсекретар Майк Помпео. Очільник Держдепартаменту підкреслив, що США не скасують "кримський пакет" санкцій проти Росії до деокупації півострова.

Президент України Петро Порошенко подякував США за чітку позицію щодо Криму і висловив упевненість, що Росія під тиском міжнародного співтовариства буде змушена звільнити окупований півострів.

Євросоюз підтримав "Кримську декларацію" США про невизнання анексії Криму і вважає, що документ ілюструє міцну позицію з цього питання.

Під час саміту в Гельсінкі 16 липня президент РФ Володимир Путін дав зрозуміти, що Росія не збирається повертати анексований Крим. Він також констатував, що його позиція щодо Криму протилежна позиції президента США Дональда Трампа.