Літак "Бєлавіа" здійснив жорстку посадку в "Борисполі"

09 грудня 23:15

Через аварію і перевантаження інших посадкових смуг аеропорту частину рейсів перенаправили до Харкова й Одеси.

 

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" літак авіакомпанії "Бєлавіа" скоїв жорстку посадку і викотився за межі злітно-посадкової смуги. У зв'язку з НП низку рейсів перенаправили до аеропортів Харкова й Одеси.

Інформацію про аварії підтвердив директор аеропорту Павло Рябікін, уточнивши, що літак отримав пошкодження, збивши ліхтарі.

"Ми на якийсь час закривали смугу для того, щоб очистити її. Літак самостійно дійшов до місця стоянки. Літак належить Білорусі, і вони з'ясовуватимуть причини події. У нього подряпаний обтічник. Інших пошкоджень немає", - розповів Рябікін в кооментарии виданню "Вести" увечері в неділю, 9 грудня.

Він також повідомив, що 10 рейсів було перенаправлено в інші аеропорти.

Прес-служба аеропорту "Київ" ім. Ігоря Сікорського інформацію про жорстку посадку білоруського літака не поширювала, однак повідомила про затримку і скасування низки рейсів через туман.

За даними видання "Главком", через інциденту в "Борисполі" не прийняли борт МАУ, що прилетів із Брюсселя, перенаправивши його в "Жуляни". Там пасажирів протягом тривалого часу не випускали з літака.

Як повідомлялося, 4 лютого українська авіалайнер здійснив жорстку посадку в аеропорту Тбілісі. Через технічну несправність літак зробив три кола над містом і приземлився із запізненням на 35 хвилин.

У МАУ причиною аварійної посадки назвали некоректну роботу системи випуску закрилків.