Лікування Бекірова в умовах СІЗО неефективне — адвокат

17 травня 22:54

Адвокат буде домагатися зміни запобіжного заходу для підзахисного.

 

Призначене сімферопольськими лікарями лікування ув'язненому кримськотатарському активісту Едему Бекірову лише погіршила його стан. Про це повідомив адвокат ув'язненого Іслям Веліляєв.

За словами адвоката, після обстеження 14 травня кардіолог і ендокринолог збільшили дозу інсуліну до 50 одиниць на добу.

"У нього досі високий рівень цукру - 16 ммоль/л (при нормі - до 6,5 ммоль/л). Лікарі збільшили йому дозу інсуліну, і якщо зібрати всі прийоми на добу, буде більше 50 одиниць. І при такій кількості інсуліну цукор все одно зашкалює", - розповів Веліляєв, передає "Крим.Реалії".

Крім високого цукру, Бекіров скаржиться на гіпертонію і болі в області серця, через велику кількість ліків у нього запалилася підшлункова залоза, набряклість тіла і з'явилися трофічні виразки на ногах.

За словами адвоката, на умови утримання Бекіров не скаржиться, крім відсутності свіжого повітря.

"Зараз починається спека, недостатньо повітря. У нього в камері вікно навстіж 24 години, але кисню все одно не вистачає", - говорить адвокат.

З урахуванням нових показників стану здоров'я Бекірова адвокат має намір домогтися зміни йому запобіжного заходу на будь-який інший, не пов'язаний з утриманням у СІЗО, зокрема, домашній арешт. Чергове засідання щодо продовження терміну арешту в ізоляторі - 5 червня.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту Бекірова на продовження терміну утримання в СІЗО. Едем Бекіров залишиться під арештом до 12 червня.