Лікарі розповіли про стан звільнених українських бранців Кремля

08 вересня 15:47

Колишні політв'язні налаштовані позитивно.

 

Звільнені українські бранці Кремля продовжують проходити медичне обстеження, усім вже колишнім політв'язням вже поставили діагнози, вони налаштовані позитивно, розповів журналістам "5 каналу" лікар Феофанії.

"Усім бранцям уже поставили діагнози. Вони різні і кожен зі звільнених потребує індивідуального лікування", - наголосив співрозмовник журналістів. Він відмовився надати більше інформації, втім наголосив, що жоден з них не потребує інтенсивної терапії.

На думку лікаря, нині усім колишнім політв'язням потрібне насамперед фізичне лікування і спокій, аби психологічно відійти від пережитого. Водночас деякі з них тимчасово відклали обстеження, аби провести час із родичами.

"Всі вони погоджуються на те, що вони в найближчому періоді будуть обстежені. Найближчий період - це понеділок", - пояснив заступник головного лікаря Андрій Строкань.

Так, вранці 8 вересня до лікарні повернувся Володимир Балух. Він відмовився спілкуватися з журналістами і пообіцяв обов'язково дати коментарі, коли відпочине.

Сьогодні ж звільнених бранців Кремля, які лікуватимуться у Феофанії (колишні військовополонені моряки – у військовому шпиталі – ред.), відвідали правозахисники і волонтери. Звільнені українці питають про своїх друзів, згадують листи, які отримували в ув'язненні, зустріч у літаку, яким поверталися додому, та вихід із нього в аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Звільнені з полону українці розповіли, чим будуть займатися після полону

Напередодні в Україну повернулися 35 в'язнів Кремля. В аеропорту "Бориспіль" їх зустріли родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський. В рамках обміну повернулися: Олег Сенцов, Роман Сущенко, Павло Гриб, Микола Карпюк, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Євген Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, Артур Панов, а також 24 військовополонених моряки.

Більше подробиць у спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому".