Лідерів Автомайдану Кобу та Олексія Гриценка вирішили забрати в армію - саме після пікету Банкової

01 травня 19:50

Як вважає народний депутат Анатолій Гриценко, насправді головна мета строкового призову Олексія Гриценка та Сергія Коби - "не захищати країну, швидше Автомайдан приструнити, щоб він більше Банкову не турбував".

 

Лідерів Автомайдану Сергія Кобу та Олексія Гриценка призвали в армію на службу як офіцерів запасу. При цьому, першого з активістів викликали через київський військкомат, хоча він прописаний в Ужгороді, а другого - на службу на Львівщину, а не в "гарячу точку" на Луганщині або в Донбасі. Про це повідомив батько Олексія, народний депутат Анатолій Гриценко на своїй сторінці в Фейсбук.

Відразу після Криму Олексій сам звернувся у військкомат з готовністю служити країні .

За словами Анатолія Гриценка, Олексій, як тільки повернувся після полону з Криму, відразу ж сам звернувся у військкомат з готовністю служити країні. І так співпало, що акція протесту Автомайдану на Банковій стала останньою перед призовом в армію.

"Вчора Автомайдан пікетував Банкову з вимогою більш рішучих дій влади щодо захисту Сходу країни від російської агресії. Реакція Банкової була миттєвою і креативною. Але не на Сході - в Києві:)", - пише Анатолій Гриценко.

"Може, хтось ще вірить, що заклик Олексія Гриценка - це загальна рознарядка? Так Банкова у своїй мстивий креативі не зупиняється: Сергія Кобу, ще одного з засновників Автомайдана, влада через воєнкома сьогодні вранці теж розшукувала", - пише Гриценко.

За його словами, в цьому випадку примітно, що Коба прописаний в Ужгоде, але телефонували йому з військкомату в Києві. Незважаючи на те, що Коба від служби в армії відмовлятися не має наміру, прийти в київський військкомат відмовився. Тепер чекає офіційної повістки на домашню адресу.

"Це ж треба додуматися - "карати" військовою службою за громадянську позицію!" - обурився Анатолій Гриценко.

"Тому що насправді головна мета строкового призову Олексія Гриценка не захищати країну - швидше Автомайдан приструнити, щоб він більше Банкову не турбував. А ще - не допустити занадто активних Автомайдановцы в Київраду: Олексій Гриценко першим номером у списку партії "Громадянська позиція" веде до Київради молоду команду, і до виборів залишилося всього три тижні", - написав Анатолій Гриценко. !zn