Лебедєв наказав перекинути до Києва десантників з Дніпропетровська та аеромобільний полк із Миколаєва

19 лютого 11:41

Незважаючи на заяви Лебедєва, що армія залишається поза конфліктом влади з народом, до Києва направлено 500 десантників у повному бойовому спорядженні та аеромобільний полк з Миколаєва.

 

Міністр оборони України Павло Лебедєв віддав наказ відправити на Київ 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив народний депутат, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

"Армія з народом, усі питали й напружено чекали? Дочекалися. Міністр оборони Лебедєв щойно віддав наказ відправити до Києва 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду. Негайно! Чисельністю 500 осіб, у повному бойовому спорядженні. Захищати кого? Від кого? Риторичні питання, для такої армії і з таким офіцерством...", - написав парламентарій.

Окрім того, за даними Гриценка, міністр оборони віддав наказ відправити до Києва на додаток до Дніпропетровської повітряної-десантної бригади ще й 79-й окремий аеромобільний полк (Миколаїв). "Також у повному бойовому спорядженні", - зазначив депутат.

Він нагадав, що 28 січня прем'єр Микола Азаров віддав Міноборони розпорядження передати згадані бригаду і полк зі складу Збройних сил у відання Внутрішніх військ МВС. "Розголос тої інформації у пресі призупинив процес передачі, тоді ще якось дбали хоча б про формальну законність. Тепер ці "дрібниці" владу вже не турбують - десантникам наказано виконувати поліцейські завдання під проводом Внутрішніх військ по факту. Думають, що правитимуть вічно?", - запитує Гриценко.

Раніше Лебедєв неодноразово заявляв, що Збройні сили України не будуть втручатися у конфліктну ситуацію в країні. !zn