Купальний сезон у Києві: на яких пляжах купатися не рекомендується

12 серпня 16:16

Відібрані фахівцями проби води не відповідають санітарним нормам.

 

Жителям столиці не рекомендується купатися на всіх міських пляжах Києва. Відібрані фахівцями проби води не відповідають санітарним нормам, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби.

До переліку не рекомендованих для купання пляжів увійшли:

"Чорторий" - р. Дніпро, біля парку "Муромець"; "Вербне" - озеро Вербне, вул. Приозерна; "Пуща-Водиця" - ставок Горащиха, на р. Котурка, у Пущі-Водиці (8-ма лінія); "Венеція" - протока Венеціанська, острів Долобецький; "Дитячий" - протока Венеціанська, острів Венеціанський; "Золотий" - р. Дніпро, острів Венеціанський; "Молодіжний" - р. Десенка, острів Долобецький; "Передмістна Слобідка" - р. Дніпро, острів Венеціанський; "Райдуга" - озеро Райдуга, вул. Райдужна; "Тельбін" - озеро Тельбін, проспект Павла Тичини; "Центральний" - р. Дніпро, острів Труханів; "Веселка" - Русановска протока, вул. Микільско-Слобідська; "Галерна" - затока Галерна, вул. Набережно-Корчуватська; "Троєщина" - затока р. Десенка, ур. Вербняки, вул. Оноре де Бальзака.

Станом на 5 серпня у воді на пляжах "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Веселка", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина" і "Чорторий" перевищено індекс лактозопозитивной кишкової палички (ЛКП).

На пляжі "Чорторий" фахівці також зафіксували наявність на поверхні води дрібних водоростей, на пляжі "Райдуга" - водневий показник, що не відповідає вимогам. На ньому ж, а також на пляжі "Тельбін" - відхилення від норми показників біохімічної потреби у кисні (БПК5). Проби води з питних фонтанчиків на пляжах фахівцями не відбиралися.

Станом на 12 серпня на сайті КП "Плесо" усі міські пляжі столиці позначено жовтим прапором – купатися не рекомендується.

Нагадаємо, 19 червня, після купання на пляжі "Малібу" у Рубіжному Луганської області, були ушпиталені 27 людей, зокрема 22 дитини. Усі постраждалі купалися в озері Пісочне, медики діагностували у них гострий гастроентероколіт.