Кулеба та посли країн ЄС відправили в 936ОТГ партії медичних засобів для протидії коронавірусу

21 травня 15:51

В партію медичних засобів увійшли захисні рукавички, маски, окуляри, безконтактні термометри, респіратори та дезінфікуючі засоби.

 

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба та посли країн Європейського Союзу передали в 936 об'єднаних територіальних громад партії медичних засобів для протидії поширенню COVID-19. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Наголошується, що огляд гурзо медичних товарів здійснювали голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасикас, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, посол Естонії в Україні Каїм Кууск, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і перший секретар посольства Швеції в Україні Луїз Морсинг.

В партію медзасобів увійшли захисні рукавички, маски, окуляри, безконтактні термометри, респіратори та дезінфікуючі засоби.

"Понад 9 мільйонів громадян України нині мешкають в об'єднаних територіальних громадах. Європейські партнери не лише активно підтримували і підтримують українську реформу децентралізації, яка підвищила рівень життя мільйонів українців. Вони також демонструють готовність підставити плече у складні часи коронавірусної кризи", - сказав Кулеба, підкресливши, що підтримка країн ЄС не тільки підсилить здатність громад протистояти вірусу, але і в подальшому зміцнить зв'язки між Україною і Євросоюзом.

Читайте також: ООС: Бойовики здійснили 22 обстріли, є загиблий та поранені

Раніше повідомлялося, що 70 млн доларів для боротьби з коронавірусом нададуть Україні міжнародні донори - ООН, ЮНІСЕФ та ПРООН. Також Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) погодився надати Україні кредит в обсязі 40 млн євро для швидкого реагування та проведення необхідних заходів з подолання коронавірусу в Україні.