Кучма заявив, що немає ніякої економічної блокади Донбасу

06 червня 16:55

Йдеться про тимчасову заборону переміщення вантажів, сказав представник України в ТКГ.

 

Колишній президент, представник України у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання в Донбасі Леонід Кучма заявив про те, що ніякої економічної блокади Донецької та Луганської областей немає. На прес-конференції в Адміністрації президента він зазначив, що рішенням РНБО запровадили обмеження на переміщення товарів.

"Немає ніякої економічної блокади. Шановне товариство, почитайте рішення Ради національної безпеки і оборони й потім указ Порошенка. Це тимчасова заборона переміщення вантажів через лінію зіткнення. Яка це блокада?", - сказав Кучма.

Як повідомлялося, у Мінську Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду з окремих районів Донецької та Луганської областей, яка діє два роки. При цьому спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік зазначив, що зняття блокади могло б стати "великим проривом".

Рішення про блокаду було прийнято РНБО в березні 2017 року у зв'язку з експропріацією підприємств в ОРДЛО у їхніх законних власників. Офіційній блокаді передувала блокада, організована народними депутатами Семеном Семенченком, Єгором Соболєвим і Володимиром Парасюком за підтримки ветеранів "Донбасу" та інших добровольчих підрозділів.

Детальніше про обставини прийняття рішення про офіційну торгову блокаду ОРДЛО читайте у статті Сергія Рахманіна "оГРАБЛІний президент" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".