Кучма заявив про відмову РФ створити підгрупу з повернення Києву контролю над кордоном

11 вересня 15:06

Кучма розповів про регулярні відмови з боку Росії.

 

Представники Росії в Тристоронній контактній групі в Мінську щодо врегулювання ситуації на сході України постійно відкидають ініціативи України щодо створення п'ятої підгрупи, яка б розробила план повернення контролю над українсько-російським кордоном Києву.

З такою заявою виступив представник України у Тристоронній контактної групи Леонід Кучма.

"Ми на кожному засіданні контактної групи ставимо питання про створення п'ятої робочої підгрупи - з питань кордону. І кожен раз ми отримуємо відповідь "Не час", - розповів Кучма журналістам.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявляв, що має намір піднімати питання про створення п'ятої підгрупи в рамках Мінської групи - з контроля над українсько-російським кордоном.

В рамках тристоронньої контактної робочої групи по врегулюванню ситуації на сході України в даний час працюють чотири підгрупи: з безпеки, економічних, політичних і гуманітарних питань.

Як повідомлялося, Україна не контролює близько 400 кілометрів її кордону з Росією. Повернення центральній владі України контролю над українсько-російським кордоном є одним з ключових пунктів Мінських угод.