Кримського адвоката Курбедінова заарештували на п'ять діб

07 грудня 16:16

Захист подав апеляційну скаргу на вирок так званого "суду".

 

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на п'ять діб. Як повідомляє "Крим.Реалії", Курбедінова заарештували за ст. 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій) через пост у Facebook 2013 року.

Сам адвокат вважає, що затримання російськими силовиками відбувалося "на абсурдній підставі", він не визнає звинувачень в екстремізмі. Крім того, Курбедінов зазначив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язням та захист українського моряка Богдана Небилиці.

Адвокат Олексій Ладін під час виступу в "суді" заявив, що в 2013 році в Криму "діяла юрисдикція України, в якій немає заборони на дану символіку, відповідно, немає прямого умислу у вчиненні правопорушення". Захист Курбедінова подав апеляційну скаргу на вирок так званого кримського "суду".

У четвер, 6 грудня, окупанти затримали адвоката кримських татар Еміля Курбедінова. Адвокат Едем Семедляєв пов'язує це з тиском окупантів на адвокатів та правозахисників півострова.