Кримський "суд" почав розглядати по суті справу українця Панова

16 квiтня 16:31

На засіданні у понеділок "українському диверсанту" зачитали обвинувальний висновок.

 

Підконтрольний російським окупантам "Верховний суд Криму" у понеділок, 16 квітня, почав розглядати по суті справу "українського диверсанта" Євгена Панова, повідомляє "Інтерфакс".

"Перше засідання по суті стосовно Євгена Панова призначено на 10:00", - розповіла агентству прес-секретар "суду" Мар'яна Павловська.

Засідання проводилося у закритому режимі, повідомляють "Крим. Реалії". На засіданні Панову зачитали обвинувальний висновок.

Українець свою провину не визнає і заявив про те, що висновки слідчих є їхніми фантазіями, розповів журналістам його адвокат Дмитро Дінзе.

За словами захисника Панова, у матеріалах справи його підзахисного виявився "секретний том".

"Це вказує на те, що слідчий і начальник управління ФСБ Росії допустили розголошення державної таємниці", - переконаний Дінзе.

Співробітники російської спецслужби повинні бути притягнуті до відповідальності за "фактом тяжкого злочину", вважає він.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України у спрямуванні на територію окупованої Криму диверсантів і веденні "масованих обстрілів".

Одним із затриманих "українських диверсантів" виявився 39-річний житель Енергодара Євген Панов. Його підозрюють у нібито "незаконному зберіганні та перевезенні зброї і боєприпасів", "замаху на контрабанду зброї і боєприпасів" і "приготуванні до диверсії у складі організованої групи". Крім нього співробітники ФСБ РФ затримали Андрія Захтея.

Панов утримується в сімферопольському СІЗО, куди його повернули з московського СІЗО "Лефортове". Захтея окупаційний "суд" Криму засудив до шести з половиною років колонії суворого режиму.

Загалом у "справі українських диверсантів" продовжують утримуватися у неволі 12 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присіч, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Ганна Сухоносова, Дмитро Долгополов.