Крим повністю знеструмлено

22 листопада 01:00

Цей факт підтверджують у кримському управлінні МНС РФ.

 

У неділю, 22 листопада, всі населені пункти окупованого Криму залишилися без електрики, яка надходить на півострів з території України по чотирьох лініях.

"Крим повністю відключено, подробиць повідомити не можу", - інформує ТАСС з посиланням на заяву директора компанії "Крименерго" Віктора Плакіду.

Читайте також: На кордоні з Кримом відбулися зіткнення між учасниками блокади і бійцями Нацгвардії

При цьому факт знеструмлення півострова підтверджують також в кримському управлінні МНС РФ.

22 листопада стало відомо, що пошкоджені електроопори в районі Чаплинки Херсонській області було підірвано. Ці опори ЛЕП постачали на півострів електрику.

Нагадаємо, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомив, що причина конфлікту в районі Чаплинки полягає в неузгодженості дій.

21 листопада в Чаплинці співробітники правоохоронних органів спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали 7-10 людей.

Потім в Міністерстві внутрішніх справ заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

У п'ятницю,20 листопада, невідомі на адміністративному кордоні з Кримом намагалися за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.