КПВВ Золоте на Луганщині обіцяють відкрити 24 березня

23 березня 00:45

Пункт пропуску планують відкрити у неділю.

 

Пункт пропуску Золоте на лінії розмежування в Луганській області планують відкрити в неділю, 24 березня. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Україна визначила дату відкриття КПВВ "Золоте". Ми плануємо відкрити його в неділю вранці", - сказала вона.

Представник України в тристоронній контактній групі Євген Марчук зазначив, що з обох сторін в районі Золотого проживає 135 тисяч осіб. Відкриття цього пункту дозволить уникнути 120-кілометрового об'їзду в Станиці Луганській.

Нагадаємо, що в березні 2016 робота КПВВ Золоте в Луганській області була припинена. На підготовчі роботи, в тому числі розмінування, ремонт КПВВ, розчищення доріг українська сторона витратила трохи більше 7 млн ​​грн.

Раніше в ОБСЄ закликали сторони прискорити реконструкцію пропускного пункту біля населеного пункту Станиця Луганська і провести розмінування.

Українські групи розмінування очистили близько 10 тисяч га території та знешкодили понад 10,5 тисячі вибухонебезпечних предметів в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада прийняла закон щодо протимінної діяльності, 22 січня його підписав президент Петро Порошенко.

Згідно зі звітом Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін, Україна входить до числа країн з високою смертністю від розриву протипіхотних мін.

Через бойові дії схід України перетворюється в найбільш замінований регіон в світі. Детальніше про проблему розмінування Донбасу читайте в матеріалі Алли Котляр "Разом - проти мін?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".