КПВВ "Новотроїцьке" призупинив роботу через детонацію снарядів і мін

29 серпня 18:02

У пункті пропуску введено режим "Червоний".

 

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" на лінії розмежування в Донбасі тимчасово призупинив роботу через загоряння сухої трави, яке призвело до детонації мін і снарядів, що не розірвалися, повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил (ООС). За таких умов виникає загроза життю і здоров'ю мирних мешканців, які перетинають лінію розмежування.

"Рішенням командувача Об'єднаних сил (генерал-лейтенанта Сергія Наєва – ред.) в контрольному пункті в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" введено режим "Червоний". Контрольно-пропускні операції тимчасово припинені", - йдеться у повідомленні.

За даними українських військових, трава зайнялася поблизу контрольного посту "Березове-2". Про закриття пункту пропуску через викликану пожежею детонацію також повідомили спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"За спостереженнями СММ ОБСЄ, контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) у підконтрольному урядові Новотроїцькому тимчасово закритий через пожежі, які викликали детонацію мін у цьому районі", - зазначають спостерігачі.

Пропуск громадян і транспортних засобів на КПВВ "Новотроїцьке" буде відновлено після стабілізації ситуації.

Нагадаємо, 23 серпня під час зміни прикордонних нарядів на КПВВ "Майорське" був зафіксований черговий ворожий обстріл зі снайперської гвинтівки. Унаслідок обстрілу було пошкоджено один із модулів, в якому на той час прикордонники Краматорського загону зі складу Об'єднаних сил здійснювали оформлення громадян, які прямують через лінію розмежування. Постраждалих унаслідок обстрілу не було. За п'ять днів пункт пропуску відновив роботу.