КПВВ "Каланчак" та "Чаплинка" завтра відновлять роботу

14 вересня 18:03

Пропуск осіб та транспорту через адмінмежу розпочнеться о 10:00.

 

Контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) "Каланчак" та "Чаплинка" на адмінмежі з окупованим Кримом у суботу, 15 вересня, відновлять свою роботу. Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України, пропуск осіб та транспорту через адмінмежу розпочнеться о 10:00. Прикордонники продовжать відстежувати ситуацію у регіоні.

У ДПСУ зазначили, що у разі погіршення ситуації та виникнення загрози життю й здоров'ю мирного населення пункти пропуску можуть знову закрити.

Нагадаємо, що на початку вересня для збереження здоров'я громадян, які прямували через КПВВ, і персоналу Держприкордонслужби через небезпечну ситуацію, що склалася на кримському заводі "Титан", було прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів.

Перші повідомлення про масштабні викиди заводу "Титан" в Армянську почали надходити 25 серпня (за даними ЗМІ, вперше вони були зафіксовані 23-24 серпня), однак їх наявність окупаційна "влада" півострова визнала лише 28-го. У суміжній Херсонській області також зафіксовано підвищений вміст у повітрі шкідливих хімречовин. З Армянська евакуювали дітей та оголосили двотижневі канікули.

Детальніше про ситуацію на півострові читайте в матеріалі DT.UA "Екологічна катастрофа в анексованому Криму: причини і наслідки".