Козаки та ФСБшники влаштували рейд по домівках кримських татар

29 грудня 00:05

Напередодні в кількох селах району автобусні зупинки були прикрашені українською державною символікою.

 

У понеділок, 28 грудня, співробітники ФСБ, а також група з близько 25-ти кримських "козаків" влаштували рейд по домівках кримських татар в селі Долинка Красноперекопського району тимчасово окупованого Криму. Про це повідомила голова Красноперекопського регіонального меджлісу Саніє Аметова, передає видання "15 хвилин".

Напередодні в кількох селах району, включаючи село Долинка, автобусні зупинки були прикрашені українською державною символікою, а пішохідні переходи пофарбовані в синій і жовтий кольори. Саме це, за твердженням Аметової, стало причиною рейду.

Співробітники ФСБ з відділу по боротьбі з екстремізмом і "козаки" відвідали дев'ять будинків, в яких проживають сім'ї кримських татар.

Як зазначила Аметова, "козаки" грубили місцевим жителям, намагалися проникнути в приватні домоволодіння, вимагали пояснень. Особливе обурення у "козаків" викликав кримськотатарський прапор, вивішений на одному з будинків.

За словами голови місцевого меджлісу, подібні рейди можуть відбутися і в сусідніх селах.

Читайте також: Карнавал. Останній?

Нагадаємо, 28 грудня, в Сімферополі розпочався суд над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом, активістами Алі Асановим і Мустафою Дегерменджи.

Чийгоз, Асанов і Дегерменджі разом з більш ніж десятьма тисячами громадянами України – кримськими татарами та жителями Криму інших національностей, були учасниками мирного мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної Ради АР Кримза рішенням Меджлісу кримськотатарського народу.

26 лютого 2014 року в будівлі Верховної ради АРК у Сімферополі сталися сутички між учасниками мітингу кримських татар (понад 5 тисяч осіб) та мітингу проросійських сил (близько 1,5 тисяч). Тоді на сесії Верховної ради АРК намагалися поставити питання з розмитим формулюванням про ситуацію в Криму, проте в залі не було кворуму (зареєструвалося лише 40 депутатів із 100).

Наступної ночі будівлю Верховної ради АРК було захоплено російським спецназом.